JEDNOSTAVNOST JE NAŠ PRIORITET

Aplikata d.o.o. je tvrtka specijalizirana za izradu najmodernijih aplikacija - prvenstveno internetskih (web), ali s jednakim uspjehom stvaramo i desktop, te mobilne aplikacije. Dosad smo se potvrdili na mnogim projektima, no usluge pružamo i kod definiranja poslovnih procesa, statističkih analiza i obrada podataka, te u ostalim IT djelatnostima. Posebno smo ponosni što pripadamo skupini hrvatskih izvoznika, jer je naša tvrtka odradila zanimljive projekte i za američke naručitelje.

Sve naše aplikacije su smještene u tzv. 'cloudu' (oblak). Korisnicima je za rad potreban samo brzi izlazak na Internet, dok je pristup moguć s bilo koje lokacije.

Osnovno

Ciljevi

Naša dva najvažnija cilja su razvoj kvalitetnih aplikacija i razvoj kvalitetnih odnose s klijentima. Do prvoga cilja dolazimo uz iznimnu analitičnost kod snimanja poslovnih procesa i razvoja aplikacije, te veliku upornost kod testiranja. Naš drugi cilj je konstantno podizanje kvalitete odnosa s klijentima, jer želimo graditi situacije u kojima će topla ljudska riječ uvijek nadvladati hladni poslovni kontakt.

Tehnologije

U srcu naših programskih jezika su Java/J2EE tehnologije, koje u kombinaciji s MySQL bazom podataka čine dobitnu i financijski maksimalno prihvatljivu kombinaciju. Tako koristimo alate sa slijedeće liste: J2EE, Java, JSF2, Hibernate, Spring, Eclipse, Jasper Reports, JMS, Servlets, JDBC, JUnit, EJB, Tomcat, JSP, Professional Requirements Analysis & System Design...

Projekti

Prethodno radeći za tvrtku N-informatika d.o.o. (danas Blink d.o.o.), naši su djelatnici stvorili veliki sustav za vođenje domova za starije i nemoćne osobe. Također, dosad smo sudjelovali u pet iznimno značajnih projekata financiranih novcem EU. Posebno smo specijalizirani na području socijalne skrbi i obrazovanja, gdje naša rješenja bitno podižu kvalitetu svakodnevnog stručnog rada.

Mobilno

Uz standardne web izvedbe, specijalizirali smo se i za mobilne aplikacije na iOS i Android platformama. U pravilu, radi se o nadogradnji postojećih sustava, gdje najatraktivnije dijelove prilagođavamo svakodnevnom radu na pametnim telefonima / tabletima. Bogato iskustvo imamo i u razvoju specijaliziranih aplikacija, koje se mogu pronaći na App Storeu, Google Playu...

Dodatno

Uz pružanje cjelodnevne podrške klijentima, željeli bismo naglasiti još nekoliko detalja. Naime, sve naše aplikacije imaju višestruko osiguranu pohranu podataka u slučaju tehničke havarije, podržavamo višejezičnost i paralelni emailing, te se kroz sustav mogu slati korisničke, sistemske i marketinške obavijesti. Također, posebno smo ponosni što smo dosad prebacili na milijune podataka iz starih u nove aplikacije.

Iskustva

Snježana Mijić Karlo
(HZJZ)

Kompletnu evidenciju doping kontrola smo donedavno obavljali kroz papire, pa nas je prelazak na moderni informatički sustav preporodio. Prednosti su brojne: od točnog uvida u stanje misija, preko detaljnih informacija o radu kontrolora i stanju sportaša, pa sve do statusa uzorka.
(PROJEKT: DOPING)

Sunčica Bulat Wursching
(Kuća zdravlja)

Otkad evidenciju našeg rada s korisnicima pratimo kroz ovu internetsku aplikaciju, sve naše brige su nestale u sekundi. Od svih pozitivnih stvari, najviše mi se sviđa što statistiku možemo prilagoditi svojim željama, pa ćemo je koristiti i za vlastita znanstvena istraživanja i radove.
(PROJEKT: EVOK)

Darija Udovičić Mahmuljin
(Mali dom)

Korištenjem EVOK-a učinili smo veliki korak prema modernizaciji svakodnevnog posla na području multidisciplinarne rehabilitacije djece i mladeži s posebnim potrebama. Uz kvalitetne i visoko motivirane djelatnike, sada imamo i vrhunsku logističku podršku putem moderne internetske aplikacije.
(PROJEKT: MALI DOM)

Reference

Great Job LLC. (Chicago / SAD)
Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH
Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih RH
Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
Hrvatski zavod za javno zdravstvo
Hrvatski atletski savez
Košarkaški klub Cedevita
Medical intertrade d.o.o.
Kuća zdravlja d.o.o.
Blink d.o.o.
Dječji vrtić Karlovac
Dječji vrtić Kaštela
Mali dom Zagreb
Centar za rehabilitaciju Zagreb
Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj Zagreb
Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize
Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba
Udruga slijepih Zagreb

O nama

Naša je tvrtka službeno utemeljena početkom travnja 2012. godine, izdvajanjem softverskog odjela iz tvrtke N-informatika d.o.o. Vlasnički udio Aplikate d.o.o. danas je u većinskim hrvatskim rukama, dok se manji dio nalazi u kineskom vlasništvu. Radeći tijekom godina za N-informatiku d.o.o. (u međuvremenu integrirana u Blink d.o.o.), naši su programeri stvorili brojne kvalitetne i moderne aplikacije, koje imaju na tisuće korisnika. Posebno smo specijalizirani na području socijalne skrbi i obrazovanja, gdje naša rješenja bitno podižu kvalitetu svakodnevnog stručnog rada.

Kineski pečat

Posebni pečat našoj tvrtki daje Yun Hu, top programerka koja dolazi iz južne kineske pokrajine Fujian, iz grada Xiamena. Ova iznimno simpatična informatičarka u Hrvatsku je došla koncem 2008. godine, nakon udaje za hrvatskog državljanina koji je radio u Kini. Danas naša Mei Mei obožava sve s potpisom Made in Croatia. Hu Yun je vrhunska stručnjakinja, s prebogatim radnim iskustvom, koja je u programskom jeziku Java počela programirati još davne 2004. Iz niza velikih projekata odrađenih u svojoj domovini, izdvojimo radove na razvoju softvera s područja bankarstva, zdravstva, socijalne skrbi, financija, državne i lokalne samouprave...

Djelatnici

Ninoslav Vitas
(direktor i financije)

E-mail: nino.vitas@aplikata.hr

Tel / fax: +385 1 8894 954

Mobitel: +385 91 6637 194

Yun Hu
(tehnologije i razvoj)

E-mail: yun.hu.cn@gmail.com

Tel / fax: +385 1 8894 954

Mobitel: +385 99 2327 901

Dinko Jakić
(analiza i procesi)

E-mail: dinko.jakic@aplikata.hr

Tel / fax: +385 1 8894 954

Mobitel: +385 99 2100 813

Kontakt

APLIKATA d.o.o.

Sjedište: Rudeška cesta 242

Ured: Trpanjska 10

10000 Zagreb

OIB: 39701773487

IBAN: HR2824020061100718470

Tel/fax: +385 1 8894 954

Mobitel: +385 91 6637 194

Web: www.aplikata.hr

E-mail: info@aplikata.hr

Skype: nino_vitas